onsdag 12 februari 2014

HCP Inc, kvartalsrapport Q4 2013

HCP Inc har släppt sin rapport för Q4.

Sammanfattning för helåret 2013 (Justerat för engångsposter)
FFO: +8,3%
EPS: +12,1%
Omsättning: +11,7%
Utdelning: +3,8%
Pay out ratio: 99% av EPS eller 70% av FFO

Occupancy
Senior housing: 86,2%
Medical office buildings: 92,3%
Life science: 92,4%

2014 forecast: FFO: +2%

Kommentar:
Höjd utdelning för 29:e året i rad i och med utdelningen nu i februari och är med i den så kallade 'Dividend Aristocrats' listan över bolag som höjt utdelningen i över 25 år. Ökad omsättning och kassaflöde. Ser enbart positiva resultat med rapporten och trots detta så sjunker HCP med 2,63% på börsen. Har jag missat nått som marknaden inte missat? HCP har i sin forecast sagt att FFO troligen endast kommer att öka med 2% vilket kan ha bidragit till den bistra marknadsreaktionen. Visserligen fanns det en engångsposter i rapporten, bestående av sålda fastigheter, men i mina revenue, EPS- och FFO-beräkningar har jag dragit av engångshändelser och resultatet ser ut som visat ovanför, fortfarande bra.

Bolaget är rimligt värderat idag, men lågt värderat historiskt sett. Historik är självklart ingen garanti för fortsatta framgångar men jag hävdar att om man har lyckats höja utdelningen i 29 år i både hög- och lågräntemiljöer så förtjänar detta en viss premie. Då bolaget har varit verksamt i så pass många år är en historisk jämförelse relevant.

Historisk värdering

Äger detta bolag för dess utdelning, förväntar mig ingen kursuppgång den närmsta tiden, snarare tvärtom då FED-uttalanden har en förmåga att göra REIT-marknaden livrädd. Bolaget har rasat 30,4% från ATH den 17 Maj 2013 på grund av en rädsla för FED kombinerat med byte av VD som också kan orsaka panik, båda anledningarna förtjänar inte en sån här stor nedgång så jag passade på att köpa in mig. Äger detta bolag långsiktigt då USAs befolkning lever allt längre och i kombination med en ofta ohälsosam livsstil bådar detta gott för en marknad inom äldrevård och sjukhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar